Jeugdkamp 2-3-4 september 2022

Jeugdkamp 2-3-4 september 2022
Ook dit jaar ging er een groep enthousiaste jeugd (en leiders niet te vergeten), met onze regio op kamp. Voor de een voor de eerste keer en de ander is de tel al kwijt hoe vaak hij of zij mee is gegaan. Het jeugdkamp is een initiatief vanuit enkele verenigingen welke binnen de regio waarmee we onze bonds- en indoorwedstrijden verschieten wordt georganiseerd. Dit jaar gingen onderstaande verenigingen mee op kamp;
Grensjagers Budel, Vriendschap & Strijd Hunsel, Ontspanning Tungelroy, Grensschutters Reuver, St. Hubertus Stramproy en Wilhelmina Ospel.
Als locatie werd dit jaar het clubgebouw van de Scouting Tungelroy aangedaan, een top locatie waar zich voldoende mogelijkheden op en om het terrein bevinden om een puik jeugdkamp te organiseren. Niet alleen de locatie was top, ook het weer was wederom om over naar huis te schrijven. Tot slot stond het jeugdkamp volledig in het thema “Piraten”.
Zo werd er op vrijdagmiddag koers gezet naar Tungelroy, waar er na het uitzoeken van een slaapplek en het verorberen van de avondlunch, werd begonnen met de eerste activiteiten. De vrijdagavond werd grotendeels gespendeerd in het aangrenzende bosgebied, waar er eerst een “levend stratego-spel” op het programma stond en wat werd opgevolgd door een smokkelspel. In beide gevallen moest er in teamverband tegen elkaar gestreden worden. Na dit alles was het kampvuur reeds ontstoken en kon er nog even gezellig afgesloten worden van deze eerste avond.
’s Zaterdags werd er na het ontbijt een schietochtend gehouden, waarbij er diverse spelelementen waren, te denken aan; een mini FITA, run archery, hitt/ miss en een mini 3d wedstrijd. Na de lunch werden de zwemspullen aangetrokken en werd er richting ‘De IJzeren Man” gevaren, om hier lekker van het weer te genieten in het buitenbad, wat te stoeien in het golfslagbad en een enkele dacht even te ontspannen in het bubbelbad, waarbij dit vaak vooral bij even bleef. Voor het avondeten werd gezorgd, dit jaar was er een heuse frietwagen en als toetje stond er nog een (spook)tocht op het programma.
Toen ’s zondags eenmaal iedereen uit zijn of haar bed was getrommeld, ja dit duurt op zondag nou eenmaal langer dan op zaterdag, stond er na het ontbijt een GPS tocht op het programma met als einddoel het vinden en opgraven van een echte schat.
Nadat elke groep de schatkist met bijbehorende inboedel gevonden had, was het alweer tijd om aan de afsluiting van deze editie te beginnen. Eerst werd natuurlijk een ieder bedankt voor zijn of haar komst en de verwachting uitgesproken dat eenieder ook bij de volgende editie weer van de partij zou zijn. Tot slot werden er nog enkele jeugdleiders bedankt voor hun tomeloze inzet afgelopen jaren (zij hadden immers te kennen gegeven dat dit voor hun de laatste editie zou zijn), om vervolgens elke vereniging nog een mooi aandenken mee naar huis te geven en het verzoek om alvast de volgende datums vrij te houden;
25-26-27 augustus, dan is immers weer een nieuw jeugdkamp en wel in Helden.

Zie Galerij voor de foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lid worden van HBS Wilhelmina?

HBS Wilhelmina

Pastoor Vullersstraat 38a
6035 AG, Ospel
T: 0495 634 197
E: secretariaat@hbswilhelmina.nl

Nederlandse Handboog Bond
Mijn handboogsport

© copyright HBS Wilhelmina. All rights reserved.