H.B.S. Wilhelmina Ospel Nederlands kampioen(en) rijker

H.B.S. Wilhelmina Ospel Nederlands kampioen(en) rijker
Afgelopen weekeinde, d.d. 17-18 september, vond in Roosendaal bij de Oude Doelen het Nederlands kampioenschap veld plaats. De discipline veld is een van de 7 verschillende wedstrijd disciplines binnen het handboogschieten. Bij een veldwedstrijd schiet je meestal in een bosrijk en/of heuvelachtig gebied. Op een dag schiet je op 24 doelen telkens 3 pijlen. In tegenstelling tot indoor en outdoor is de maximaal te behalen score per pijl bij deze blazoenen 6 in plaats van 10.Omdat geen natuurlandschap mooi horizontaal loopt, wordt er bij het veldschieten regelmatig steil omhoog of omlaag geschoten. De afstanden variëren tussen de 5m en 60m. Het unieke aan deze wedstrijd is dat bij de helft van de doelen de afstand die je moet schieten bekend is, maar bij de andere helft niet! Dan moet je zelf schatten hoe ver het doel is. Bij het veldschieten wordt zowel met de recurve, compound, barebow als de traditionele longbow geschoten.
Dit jaar deden er vanuit Ospel 2 schutters mee aan deze eindstrijd, te weten Joseph Jonkers en Hans van Hout. Een kleine kanttekening in deze is dat Hans van Hout woonachtig is in Ospel en lid van HBS Wilhelmina, echter schiet hij onder de vlag van VZOD te Zeelst. Maar dat mocht de pret van het weekend niet drukken. De 89 schutters welke zich hadden geplaatst, verdeeld over 11 klassen, trotseerden weer en wind om uiteindelijke te bepalen wie zich Nederlans Kampioen Veld 2022 mocht gaan noemen.
Aan het eind van een mooi en enerverend weekend kroonde zowel Joseph zich, in de klasse “Barebow dames en heren”, als Hans in de klasse “Barebow heren masters” zich Nederlands Kampioen.
Joseph Jonkers behaalde een eindscore van 565 punten, waarmee hij 11 punten meer had dan zijn naaste belager. Hans van Hout behaalde een score van 598 punten en had 16 punten meer dan de nummer 2.
Heren van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lid worden van HBS Wilhelmina?

HBS Wilhelmina

Pastoor Vullersstraat 38a
6035 AG, Ospel
T: 0495 634 197
E: secretariaat@hbswilhelmina.nl

Nederlandse Handboog Bond
Mijn handboogsport

© copyright HBS Wilhelmina. All rights reserved.