Jeugd training

Wanneer

Vanaf 8 jaar mag je bij ons komen handboogschieten, je bent dan groot en sterk genoeg om met een boog om te gaan. Training voor de jeugd is elke dinsdag en vrijdagavond van 19:00u tot 20:00u. Deze training is bedoelt voor de jeugd tot 13 jaar.

Ben je ouder dan 13 jaar dan wordt getraind van 19.30u tot 20.30u. Dit is ook een beetje afhankelijk hoeveel junioren we hebben en hoever je gevorderd bent met het schieten.

Vanaf 18 jaar ben je geen jeugd meer en is het schieten vanaf 20 uur.

Training

We beginnen altijd met een warming-up en even inschieten, daarna gaan we serieus met de training beginnen.

Elke training is anders, de ene keer is het techniek training en de andere keer gaan we bijvoorbeeld op ballonnen schieten, of houden wedstrijdjes. We proberen er zoveel mogelijk variatie in te leggen.

Materiaal

Omdat de aanschaf van een boog en toebehoren duur is kun je om te beginnen een boog van de vereniging huren voor € 0,50 per week, je kunt dan kijken of je de sport bevalt om vervolgens een eigen boog aan te schaffen.

Activiteiten

Naast het handboogschieten wordt er in samenspraak met onze activiteitencommissie diverse jeugdactiviteiten georganiseerd. Je kan hierbij denken aan onderlinge wedstrijden, regionale jeugddagen, doe- / activiteitendagen.
In de zomer is er een jeugdkamp waar de jeugd van de aangesloten verenigingen binnen de regio aan mee kunnen doen. Dit is dan het laatste weekend van de zomervakantie voordat de scholen weer beginnen. Het kamp is dan van vrijdag middag t/m zondag middag op locatie.

Lid worden van HBS Wilhelmina?

HBS Wilhelmina

Pastoor Vullersstraat 38a
6035 AG, Ospel
T: 0495 634 197
E: secretariaat@hbswilhelmina.nl

Nederlandse Handboog Bond
Mijn handboogsport

© copyright HBS Wilhelmina. All rights reserved.